Preskoči dostupni kursevi

Dostupni kursevi

Kurs "Pretraživanje i čuvanje podataka na Internetu" je jedinstvena prilika da kroz 4 lekcije naučite kako da pretražujete podatke na Internetu. Kako pronaći željene podatke? Kako suziti pretragu da dobijete podatke koji najviše odgovaraju? Kako podatke preuzeti, podeliti sa drugim korisnicima i sačuvati? Ovo su samo neka pitanja na koje se odgovor može dobiti u kursu. Znanja i veštine iz kursa se korsite svakodnevno u radu sa Intertnetom i znajčajno će olakšati i ubrazati Vaš rad na računaru. Dobrodošli!

Dobro došli u kurs digitalne obrade fotografija 1&2  "Photoshop etide". Kurs Vas uči programu koji je skoro tri decenije na tronu liste programa namenjenih digitalnoj  obradi fotografija. U pitanju je Adobe Photoshop. Kroz 5 nedelja upoznaćete se sa osnovnim alatima programa kao i tehnikama obrade fotografija. Uči se rad sa selekcijama, lejerima, maskama, rad sa tekstom i pirprema fotografija za potrebe Interneta. Kurs pokriva znanja početnog i srednjeg nivoa i mogu ga pratit i polaznici koji nemaju nikakva prethodna iskustva u radu sa programom Adobe Photoshop. Da bi se pratio kurs potrebno je da polaznici imaju osnovna znanja u radu sa računarima i Internetnom. Program se ne dobija uz kurs. Kurs je akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i nalazi se u katalogu stučnog usavršavanja nastavnika pod brojem 191 (kompetencije K1/ broj bodova 40).  

Digitalna obrada fotografija 3 predstavlja nastavk kursa "Digitalna obrada fotografija 1&2 - "Photoshop etide"". Kurs obrađuje napredne alate i tehnike obrade fotografija u programu Adobe Photoshop. Obrađuje se Adjusment paleta, rad sa smart lejerima i automatizacija radnog procesa. 

Kurs traje 5 nedelja. Da bi se pratio kurs potrebno je da polaznici imaju osnovna znanja u radu sa računarima i Internetnom. Program se ne dobija uz kurs. Kurs je akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i nalazi se u katalogu stučnog usavršavanja nastavnika pod brojem 194 (kompetencije K1/ broj bodova 40).

Kurs "Video materijali u nastavi (osnovi digitalne video montaže)" je kurs koji kroz 5 lekcija uvodi polaznike u osnove video montaže. Tehnike i principi montaže videa prikazani su na dva softverska alata. Prvi je Wondershare Filmora, koji polaznici mogu besplatno da pruzmu i koriste, dok je drugi Adobe Premiere. Kurs objašnjava celokupan proces pravljenja video materijala, od uvoza snimaka, natpisa, fotografija i zvučnih zapisa u projekat do takozvanog renderovanja i izvoza finalnog materijala iz programa. Za praćenje potrebno je da polaznici imaju osnovna znanja rada na računaru i korišćenja Interneta. Dobro došli u svet video montaže.

Osnovni kurs fotografije pokriva bazične pojmove i neophodna znanja za kontrolu parametara fotografisanja. Kurs opisuje pojmove žižne daljine objektiva, otvora blende, trajanja ekspozicije, ISO vrednostni i balansa belog. Kroz pet lekcija su definisani i opisani pojmovi koji će polaznicima omogućiti da ovladaju određenim tehnikama fotografisanja kao i da manuelno komtrolišu parametre fotografije. Uz puno primera, praktičnih zadataka i kreativnosti dođite da ovladate magijom fotografije.

Kurs Flash animacije 1 namenjen je svima koji žele da ovaldaju znanjima i tehnikama izrade veb animacija i generalno animacija. Kroz kurs se uče osnove vektorske grafike, alati i radno okruženje programa Adobe Flash, osnovni elementi veb animacija kao i pojedine tehnike uzrade veb animacija. Kurs traje 5 nedelja. Program se ne dobija uz kurs. Kurs je akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i nalazi se u katalogu stučnog usavršavanja nastavnika pod brojem 188 (kompetencije K1/ prioritet P1/broj bodova 40).

Flash animacije 2 predstavlja nastavak kursa Flash animacije 1. Na ovom kursu se uči izrada interaktivnih animacija u programu Adobe Flash. Kroz kurs se obrađuju tehnike izrada interaktivnih animacija, izrada jednostavnijeg Flash sajta, rad sa dugmadima i upravljanje kroz kod snipete. Da bi se pratio kurs potrebno je da polaznici imaju osnovna znanja u radu sa računarima i Internetnom i da imaju položen kurs Flash animacije1. Program se ne dobija uz kurs. Kurs je akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i nalazi se u katalogu stučnog usavršavanja nastavnika pod brojem 189 (kompetencije K1/ broj bodova 40).

Dobrodošli u kurs o bojama.Naučite kako da sagledavate boje, kako se njihovo značenje menjalo kroz istoriju, kako se danas koriste u svetu markteinga, mode i multimedijalnih sadržaja. Šta boje saopštavaju a šta kriju. Kurs je namenjen polaznicima  kurseva digitalne obrade fotografija i animacija, ali i drugima koji žele da nauče kako da tumače i koriste boje. Da bi se pratio kurs potrebno je da polaznici imaju osnovna znanja u radu sa računarima i Internetnom.